ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

 

Η Ορφέας Κοιν.Σ.Επ. άρχισε να σχηματίζεται το καλοκαίρι του 2011 και να σχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας της και τους καταστατικούς σκοπούς της. Την Άνοιξη του 2012 της παραχωρήθηκαν από τον δήμο της Κω τα δύο κινηματοθέατρα του Θερινού και Χειμερινού Ορφέα. Την επιχείρηση αποτελούν  νέοι – εργαζόμενοι κάτοικοι της Κώ με γνώσεις και σπουδές πάνω στον Κινηματογράφο, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Διοίκηση.

Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί τον θερινό κινηματογράφο τον Ιούνιο του 2012 και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους τον χειμερινό. Η Ορφέας Κοιν.Σ.Επ κατορθώνει  σταδιακά να εκσυγχρονίζει τις δύο αίθουσες καθώς επίσης να ανακαινίζει και να συντηρεί σε άριστη κατάσταση τις υποδομές των δύο κτιρίων. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να προσφέρει υπηρεσίες κινηματόγραφου υψηλού επιπέδου και να διαθέτει δύο πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες με σύγχρονες ψηφιακές μηχανές προβολής Dolby Digital και ψηφιακό σύστημα ήχου Dolby Surround 5.1.

Η Ορφέας Κοιν.Σ.Επ εκτός από την κινηματογραφική λειτουργία της έχει αναλάβει να διαχειρίζεται δύο χώρους μοναδικούς για το νησί. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνοντας τους καταστατικούς σκοπούς της έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας κέντρο στήριξης, ανάδειξης και φιλοξενίας κάθε τοπικής και μη πολιτιστικής δράσης.

Από το 2012 η επιχείρηση έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις, σχεδόν 50 συναυλίες και πάνω από 30 μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επίσης έχει φιλοξενήσει σχολικές παραστάσεις-γιορτές και ημερίδες κοινωνικού περιεχομένου. Τέλος  έχει συμμετάσχει στα Ιπποκράτεια και έχει διοργανώσει αφιερώματα κινηματογράφου και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η επιχείρηση δεσμεύεται να συνεχίσει την ευρεία πολιτιστική της δράση και να επιδιώκει τη συνεργασία με τοπικούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς φορείς.