ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (THE BLUE TRAIL) | ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Synopsis

Ένα απρόσμενο ταξίδι αυτογνωσίας και αποφασιστικότητας. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να βρει κανείς τον σκοπό του.

*ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ 2025: Αργυρή Άρκτος

Μια 77χρονη γυναίκα αρνείται την αναγκαστική συνταξιοδότηση και δραπετεύει από την παρακολούθηση για να ξεκινήσει ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο, κυνηγώντας τα όνειρά της. Ο Μασκάρου επιστρέφει με ένα τρυφερό, αλλά ανυπότακτο οδοιπορικό αντίστασης και αυτογνωσίας στο Γαλάζιο Μονοπάτι.

Σε μια ταινία δρόμου που ξανοίγεται όχι σε ασφαλτοδρομένες λεωφόρους, αλλά στον μεγαλύτερο ποταμό του πλανήτη –τον μόνο ορίζοντα ελευθερίας σε μια χώρα που ασφυκτιά υπό το βάρος ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού– η Τερέζα, μια γυναίκα της εργατικής τάξης που έχει ζήσει όλη της τη ζωή σε μια μικρή βιομηχανική πόλη, αρνείται να υποταχθεί στις κρατικές «αποικίες» για ηλικιωμένους, οι οποίες έχουν θεσπιστεί με πρόσχημα τη φροντίδα, ενώ ο πραγματικός στόχος τους είναι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία. Όταν η μείωση του ορίου ηλικίας καθιστά τον εγκλεισμό της άμεσο, επιλέγει τη φυγή, αφήνεται στα κινούμενα νερά του Αμαζονίου και αλλάζει πλεύση στη ζωή της, για να κυνηγήσει τη μεγάλη της επιθυμία: να πετάξει με αεροπλάνο.

Αυτό το road movie χωρίς δρόμους, αλλά με πανέμορφες πλωτές διαδρομές του Αμαζονίου, με απαλό, τρυφερό τρόπο αντιστέκεται στις καταπιεστικές πρακτικές μιας υποκριτικής κοινωνίας. Για την πρωταγωνίστρια δεν υπάρχει επιστροφή, και οι άνθρωποι που συναντά στην πορεία της αποκαλύπτουν όλες τις πιθανές ελευθερίες που δεν ήξερε καν ότι της έλειπαν.

Videos & Photos

1 Photo

Showtime

  • TUESDAY 21:30