Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Στις 19/2 θα βρίσκεται κοντά μας η σκηνοθέτιδα Ασημίνα Προέδρου παρουσιάζοντας  τη ταινία  σε μια ειδική προβολή με την υποστήριξη της Κι.Λε.Κω. Την προβολή θα πλαισιώσει συζήτηση για το σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που αγγίζει η ταινία –  γνωριμία με το κοινό.

Η Ασημίνα γεννήθηκε το1982 στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική(πτυχίοπιάνουτο2001), Διεθνή Οικονομικά (BAτο2005 καιMScτο 2007)και Σκηνοθεσία  Κινηματογράφου(BAτο2013,MA το 2018).

Η ταινία ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ έχει κερδίσει 6 βραβεία στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι η πρώτη ταινία της Ασημίνας Προέδρου ( βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ της Ινδίας (Goa)

Related Article

Γράψτε ένα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *